Her er en fin gæstemenu inspireret af friske fisk og
skaldyr. Kammuslinger er specielt noget, der kan få gæsternes tænder til at
løbe i vand.
Forberedelsestid: 15
min. Tilberedningstid: 12-15 min. Antal kuverter 4
# Ingredienser
500 g faste hvide
fiskefileter
350 g kammuslinger
2 spsk olie
5 cm frisk ingefær,
revet
3 forårsløg, hakkede
1 spsk limejuice
2 spsk chilipasta
2 spsk vand
2 tsk limeskal,
fintrevet
60 ml friske
korianderblade
evt. limebåde, til
pynt
* Tilberedning
1. Skær fisken ud i
stykker svarende til en mundfuld og
fjern de sorte årer
fra kam muslingerne.
Varm halvdelen af
olien i en wok eller stor stegepande.
Tilsæt ingefær og
forårsløg og svits i 30 sekunder.
Tag ingredienserne
op af wokken og stil dem til side.
Opvarm wokken til
den er meget varm og tilsæt resten af olien.
2. Del fisk og
kammuslinger i 3 portioner og steg en
portion ad gangen
under omrøring i 2-3 min.
3. Bland limejuice,
chilipasta, vand og limeskal sammen i wokken
og bring det i kog
under omrøring.
Læg fisk og
kammuslinger sammen med løg-ingefærblandingen
tilbage i wokken, og
vend det forsigtigt i saucen.
Retten pyntes med
korianderblade og limebåde og
serveres med det
samme med dampede ris.
Kokkens tip:
Husk at opbevare
chilipasta i køleskab efter åbning.
Fisk og skaldyr skal
steges i en meget varm wok
under konstant
omrøring.
Pas på ikke at give
fisken så meget, at den bliver sej.
Se alle de bedste
opskrifter fra Indien Asien
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------