Æggehvider og fløde gør disse "fiskeboller" luftige og gode. En elegant lille forret til
den finere middag! Det smager saftsuseme godt. Retten hitter netop nu!
Tid: ca 40 min. ca
12 stk.
# Ingredienser
200 g laksefilet
150 g gravad laks
¼-⅓ tsk salt
¼-⅓ tsk peber
2 æggehvider
2 dl piskefløde
1-2 spsk hakket
purløg
1½ liter vand
½ spsk salt
200 g røget laks
50 g lakserogn
frisk estragon
* Fremgangsmåde
1. Mix laksefilet og
gravad laks til en fars. Brug evt. foodprocessoren.
2. Tilsæt salt og
peber. Tilsæt derefter æggehviderne, en ad gangen.
3. Spæd med fløden
mens maskinen kører. Kom purløget i.
4. Bring vand og
salt i kog.
5. Form farsen til
æg med en spiseske mod en fugtet hånd.
6. Læg lakseæggene
med god afstand i en sauterpande.
7. Hæld det kogende
vand over, kun så meget at det knapt dækker lakseæggene.
8. Læg et smurt
stykke bagepapir over og lad det simre ved svag varme 8-10 min.
Hæld vandet fra.
9. Anret lakseæggene
med en lakseskive snoet om.
Pynt med lakserogn
og estragonkviste.
10. Ristet brød,
gerne skåret i trekanter og salatblade, er godt til.
Tips: Retten kan serveres med hårdkogte æggebåde
som en fin frokostret.
Se flere af de bedste opskrifter med Lakserogn eller med Laks
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------