Forret. Arbejdstid: ca 35 min. Skal hvile i køleskab: mindst 2 timer. Middelsvær at lave. Høj pris. (4-5 personer)
# Ingredienser
til Laksesoufflé, kold
250 g ferskrøget laks (uden skind og ben)
2 blade husblas
20 g smør
2½ spsk hvedemel
2 dl fiskebouillon
2½ dl piskefløde
salt, hvid peber og reven muskat
Pynt:
50 g lakserogn, løjrom eller stenbiderrogn
1 lille bdt dild
Tilbehør: tynde skiver ristet brød
(Soufflé)skål: ca ½ l
*
Sådan laves Laksesoufflé, kold
1. Hak laksen i food-processor eller en gang gennem
kødmaskinen.
2. Læg husblasen i blød i rigeligt, koldt vand i 5-7 min.
3. Smelt smørret i en gryde og rør melet i.
Snur det et par min. under omrøring og hæld fiskebouillonen
i.
Lad det koge igennem og tag det fra varmen.
4. Tag husblasen op og tryk overflødigt vand af.
Rør husblasen i gryden og lad den køle af, hurtigst i koldt
vandbad.
5. Tilsæt den hakkede laks, og smag til med salt, peber og
muskat.
6. Pisk fløden næsten stiv og vend den forsigtigt i, til
soufflémassen er ensartet.
7. Forhøj evt. skålens kant med kraftig alufolie lagt sammen
3 gange og fastgjort med elastik.
Fyld soufflémassen i.
8. Stil souffléen koldt et par timer, til den skal serveres.
9. Fordel rognen over souffléen (fjern foliekanten).
Pynt med nogle få dildkviste.
Server ristet brød til.
Tips: Souffléen kan afkøles i en almindelig skål og
portionsanrettes som »æg« med en varmtskyllet dessertske.
Se i øvrigt Fiskebouillon.
Se alle de bedste opskrifter med Laks
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------