Efter en let
gravning steger du fileterne hurtigt. Den friske sennepssauce er prikken over
i'et.
Her er en virkelig lækker ret, der er god! Ret nemt og lækkert
Tid: 45 min, heraf
15 min i køleskabet. 4 pers.
# Ingredienser
1 kg urensede sild
eller 600 g sildefileter
1 spsk sukker
1 spsk salt
½ tsk groftkværnet
hvid peber
½ dl finthakket dild
2 spsk olie
SENNEPSSAUCE:
5 skalotteløg eller
1 løg
1 dl hvidvin
100 g blødt smør
eller margarine
1-2 spsk fransk
sennep
½ dl finthakket dild
salt og hvid peber
et nip sukker
* Fremgangsmåde
1. Rens, skyl, udben
og flå sildene.
Bland sukker, salt,
hvid peber og dild i en skål.
Læg sildefileterne i
og bland det godt.
Lad det stå koldt i 15 min.
2. Hak løgene fint
og læg dem i en gryde.
Kom hvidvinen på og
lad det koge ind, til der er den halve mængde tilbage.
3. Pisk fedtstoffet
i, i små klumper.
Tilsæt sennep og
dild.
Smag evt. til med
salt, hvid peber og en et nip sukker.
4. Tag
sildefileterne op og dup dem tørre.
Opvarm lidt af olien
på en stor stegepande.
Steg fileterne
hurtigt nogle stykker ad gangen ved kraftig varme.
5. Server
sildefileterne straks sammen med saucen, kogte kartofler og
dampet agurk.
Tips: I stedet for at stege fileterne i olie kan du
stege dem i smør.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk eller Sild
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------