Frisk tun har mørkt kød, og i dag kan den købes i de fleste
fiskeforretninger. Den passer perfekt til smagsstofferne i denne lette opskrift.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
225 g gulerødder
1 løg
175 g babymajs
2 spsk majsolie
175 g sukkerærter
450 g frisk tun
2 spsk fiskesauce
15 g palme- eller rørsukker
1 appelsin, fintrevet skal og saft af
2 spsk sherry
1 tsk Maizena
ris eller nudler, tilbehør
* Tilberedning
1. Med en skarp kniv skæres gulerødder i tynde stave, løget
skives og babymajs halveres.
2. Varm olien i en forvarmet wok eller pande.
3. Tilsæt løg, gulerødder, sukkerærter og babymajs og svits
under omrøring i 5 min.
4. Med en skarp kniv skæres den friske tun i tynde skiver.
5. Kom tunen i wokken og svits under omrøring i ca. 2-3 min,
eller til tunen bliver mælkeagtig.
6. Rør fiskesauce, sukker, appelsinskal og -saft, sherry og Maizena
sammen.
7. Hæld dette over tun og grønsager og kog i 2 min, eller
til saucen jævner.
Serveres med ris eller nudler.
Næringsindhold:
Kalorier 245. Sukker 11 g. Proteiner 30 g Fedt 7 g.
Kulhydrater 14 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
VARIANT
Prøv at anvende sværdfisk i stedet for tun. I dag kan man
købe sværdfisk mange steder, og i smag minder den meget om tun.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.