Lyssejfilet er en
fedtfattig fisk med et højt indhold af protein. Kombineret med gode kulhydrater
er denne ret god som restitueringsmåltid.
Tilberedningstid: 35
min. Til 4 personer.
# Ingredienser
800 g lyssejfilet (evt alm sej)
2 citroner
2 spsk sukker
1 spsk mel
40 g smør
½ l hvidvin
1 spsk balsamico
1 tsk dild
salt og friskkværnet
peber
12 tandstikker
* Tilberedning
1. Krydr fileterne med
salt og peber.
Skræl citronerne og
del dem i både.
Rul en filet om hver
båd og fæstn med en tandstikker.
2. Bland sukker og
balsamico på en pande og varm op,
indtil sukkeret
bliver til karamel.
Hæld vinen i og lad
det koge i 2 min.
Krydr med salt og
peber.
Lad fileterne simre
i smør på en pande og væd dem med pandekraften.
Lad dem simre under
låg i 15 min.
3. Anret fileterne
på et forvarmet fad og hold dem varme i en ovn ved 150 °C.
Opløs mel i 2 spsk
vand og korn det i pandekraften.
Tilsæt smør og krydr
med dild, salt og peber.
Hæld fileterne over
med sauce og server straks med kartofler til.
Se de bedste opskrifter med Lyssej
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.