Ved anretningen lægges lyssej-tærterne på tallerkner med
muslinger rundt om. Kom lakserogn i den varme sauce og fordel den over retten.
4 personer
# Ingredienser
500 g løg i skiver
20 g smør
salt og peber
1 spsk sukker
300 g lyssej-fileter
400 g skrællede kartofler
smeltet smør til pensling
24 skrubbede blåmuslinger
¼ liter hvidvin
2 finthakkede skalotteløg
3 kviste persille
75 g koldt smør
1½ spsk hakket purløg
1½ spsk hakket persille
saft af ½ citron
250 g champignoner
lidt olie
DESUDEN:
100 g renset lakserogn
* Tilberedning
1. Klar de skivede løg i smør og tilsæt salt, peber og
sukker.
Skru let op for varmen og lad løgene tage lidt farve.
Læg låg på og lad dem simre i ca. 30 min. Rør af og til.
2. Skær sej-fileterne i tynde skiver og
form dem til 4 rosetter, ca. 15 cm i diameter, på bagepapir.
Læg dem på køl, til de skal bages.
3. Skær kartoflerne i tynde skiver og tør dem af.
Pensl med smør og læg dem taglagt i rosetter på
størrelse med fiske-rosetterne.
Bag dem gyldne i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 15 min.
4. Damp muslingerne under låg i hvidvin med skalotteløg og
persillekviste, til de åbner sig.
Kasser alle muslinger, der ikke åbner sig!
Si væden fra muslingerne igennem et fintmasket klæde.
Kog ind til 2 dl, pisk smørret i lidt ad gangen og
kog op ind imellem.
Smag til med citron, purløg, persille, salt og peber.
5. Steg champignonskiverne i lidt smør og
vend dem med de stegte løg.
Fordel blandingen på de for-stegte kartoffel-rosetter.
Krydr med salt og peber.
Pensl fiske-rosetterne med olie, krydr med
salt og peber og bag dem i en forvarmet
ovn ved 200 °C i 6- 7 min.
6. Placer de bagte fiske-rosetter over kartofte/tærter og
løg og stil dem tilbage i ovnen 2-3 min, til de er
gennemvarme.
Varm de pillede muslinger igennem i saucen.
VIN FORSLAG: Krydret hvidvin fx Châteauneuf-du-Pape,
Se andre gode opskrifter med Lyssej
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.