En tysk klassiker nach Hausfrauenart, som bare skal prøves: Matjes i flødedressing med æbler, løg,
syltede agurker og masser af dild - i husmor stil - Du får succes med
denne opskrift 🎵
Til 2 personer. 💖
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 25 min.
# Ingredienser
1½ dl piskefløde
2 tsk lys eddike
salt og peber
½ tsk tørret merian
½ tsk sukker
5 spsk hakket dild
1 rødt æble
4 matjesfileter à ca
60 g
1½ dl mineralvand (med
brus).
1 løg
100 g saltagurker
Kogte eller brasede
kartofler
* Tilberedning
1. 1½ dl piskefløde, 2 tsk lys eddike, lidt
salt, peber, ½ tsk tørret merian, ½ tsk sukker og 5 spsk hakket dild røres
sammen og smages eventuelt til en ekstra gang.
1 rødt æbleskylles, skæres i kvarte, udkernes og skæres i meget smalle skiver
på tværs.
De røres straks i
flødedressingen.
2. 4 matjesfileter udvandes i 10 minutter i 1½
dl mineralvand (med brus).
1 løg halveres og
skæres i meget tynde halve ringe.
100 g saltagurker
skæres i tynde skiver, og begge dele blandes i dressingen.
Serveres til matjesfileterne.
Kogte eller brasede kartofler passer til.
Energi pr. portion:
25 g protein, 50 g fedt, 11 g kulhydrater - 620 kcal (2596 kJ)
INFO: Matjes
sild (soused herring) er rå sild lagret (sovset ind) i en mild konserverende
væske. Det kan være rå sild i en mild eddike pickles eller hollandsk saltet
sild. Foruden eddike kan marinaden indeholde cider, vin eller te, sukker,
urter, krydderier og hakket løg. Ordet 'soused' kan også beskrive en marineret
sild, der er kogt.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.