Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Kogetid i ovn: 20-25 min. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser
til Rødspætter, ovndampede
4 rødspætter (à ) eller 2 (à 400-)
1 lille løg
1 lille gulerod
1 stilk persille
1 kvist timian
1 tsk salt
vand
smør til fadet
Ovnfast fad
*
Sådan laves Rødspætter, ovndampede
1. Bed fiskehandleren flå fisken, eller gør det selv, se Fisk,
rensning af fladfisk.
2. Sæt ovnen på 200 °C.
Læg fiskene i et smurt ovnfast fad, de må ikke dække
hinanden.
3. Pil løget og skræl guleroden.
Skær dem i tynde skiver og læg dem i fadet sammen med
persille og timian.
Drys med salt.
Hæld vandet ved og dæk med alufolie.
4. Sæt fadet midt i ovnen, og bag til fisken føles fast,
20-25 min.
Løft forsigtigt fisken over på et varmt fad og server
straks.
Tips: Server fisken med persilledryssede kartofler og
fx Hvidvinssauce
til fisk, Hollandaisesauce,
Dildsauce, varm, Persillesauce eller smeltet
smør.
Brug væden fra fisken til saucen.
Fisken kan også dampes i Court-bouillon eller Fiskebouillon.
Eller i en blanding af hvidvin og vand.
Rødspætter i folie:
Hver rødspætte lægges på et stort stykke alufolie, drysses
med salt, dryppes med lidt citronsaft og dækkes med et par smørklatter.
Pak folien godt op om fisken og sæt foliepakkerne i ovnen
ved
ca 25 min.
Se alle de bedste opskrifter med Rødspætte
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------