Let, lækkert, anderledes og luksuriøst. Sådan blev denne ret omtalt første gang den blev prøvesmagt.
Tid: ca 40 min. 12 stk.
# Ingredienser
12 runde tørrede rispapirblade
(ca 16 cm i diameter)
FYLD:
2 gulerødder
1 lille porre
1 zucchini (squash)
1 pk. frosne, grønne
bønner (250 g)
2-3 spsk olie
2 tsk mørk sesamolie
1-2 tsk reven ingefær
1 romaine salathoved
1 dl hakket bladpersille
½ dl hakket basilikum
200 g rejer uden skal
(æggehvide)
TIL SERVERING:
hoisinsauce
* Fremgangsmåde
1. Læg rispapirbladene
på et fugtigt viskestykke.
2. Fugt bladene med koldt
vand.
Brug en bagepensel. Lad dem ligge til de bliver mælkehvide og bløde.
3. Skyl grønsagerne og
skræl gulerødderne.
Skær porre, zucchini
og gulerødder i lange strimler. Optø bønnerne.
4. Lynsteg alt det grønne
i de to slags olie, gerne i en wok.
Grønsagerne skal stadig være helt sprøde.
Tag dem op med en hulske.
5. Krydr med ingefær.
6. Læg et salatblad på
hvert stykke rispapir.
Læg grønsager, hakket
persille og basilikum på.
Læg 3-4 rejer på og rul sammen til faste ruller.
Pensl evt. med lidt æggehvide
hvis det er svært at få rullerne til at fæstne.
7. Del rullerne og anret
dem til servering med saucen.
Tips: Hvis rullerne skal laves i forvejen, kan de holde
sig friske i køleskabet med et fugtigt klæde over.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------