En skøn, krydret suppe med kokosmælk og chiliristede rejer.
Server den med et godt groft brød.
Arbejdstid: 20 min. Kogetid 30 min. Suppen er fryse-egnet. 4
personer.
# Ingredienser til Gulerodssuppe med rejer:
2 løg (hakkede)
1 kg gulerødder (terninger)
2 fed hvidløg (grofthakkede)
1 spsk olie
1 dåse kokosmælk
1 liter grønsagsbouillon
2 cm frisk ingefær (fintrevet)
½ appelsin
salt
Topping:
200 pillede rejer
1 spsk olie
1 rød chili (finthakket)
1 bdt frisk koriander (hakket)
Tilbehør: groft brød
* Sådan laver du Gulerodssuppe med rejer:
Steg løg, gulerødder og hvidløg i blanke i en gryde med
olie.
Tilsæt kokosmælk og bouillon og giv det et opkog.
Skru ned til lav temperatur og lad suppen simre ca. 30 min.
under låg.
Blend suppen jævn og smag til med ingefær, appelsinsaft og
salt.
Lad rejerne dryppe godt af på et stykke køkkenrulle.
Varm en stor pande med olie og steg rejerne lynhurtigt.
Tag panden af varmen og bland rejerne med chili og
koriander.
Brug evt. lidt mindre chili, hvis rejerne ikke må blive for
stærke i smagen.
Anret suppen i 4 varme skåle, fordel rejerne på toppen og
server med brød til.
Tips: Koriander er en krydderurt, som mange enten hader
eller elsker. Smag på den og byt den ud med fx persille, hvis du foretrækker
det i stedet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD