Jomfruhummeren er en delikatesse, hvis smag minder om
almindelig hummer, dog har kødet en lidt finere konsistens. Det meste af kødet
sidder i halen...
Ingredienserne til marinaden kan fås i flere supermarkeder
og butikker.
4 personer
# Ingredienser
8 jomfruhummere
Peber
MARINADE:
1 spsk tandoori-karrypasta
1 tsk jordnøddepasta
1 spsk sesamolie
2 spsk kinesisk soja
1 tsk kai tang thailandsk marinade
1 dl majsolie
lidt gurkemeje
DESUDEN:
4 små træspid
TILBEHØR:
2-4 små porrer
1 bdt. bredbladet persille
lidt solsikkeolie
* Tilberedning
1. Læg træspiddene i varmt vand og
lad dem trække heri½ time.
Tryk og knus jomfruhummerskallerne med hånden og
pil halerne ud.
Del halerne på langs og fjern tarmstrengen.
2. Læg halerne i S-form og træk 4 halve haler
på hvert træspyd. Krydr med peber.
3. Bland ingredienserne til marinaden, undtagen
majsolien, og kør den kort i blenderen.
Tilsæt majsolien lidt efter lidt.
Der skal ikke tilsættes salt!
4. Læg spyddene i et fad og pensl
jomfruhummerhalerne med marinaden.
Lad dem trække et par timer.
5. Skær porrerne i meget tynde julienne-strimler og
friter dem let gyldne i solsikkeolie.
Top dem op i små bunker og dryp af på fedtsugende papir.
Fritér ligeledes hele blade persille og dryp dem af.
6. Grill halerne, enten på en pande, under ovngrillen
eller på havegrillen et par min på hver side.
VIN FORSLAG: Frisk og let parfumeret hvidvin fx Chardonnay
fra Australien.
INFO: Jomfruhummer eller bogstavhummer er en op til 24 cm
lang storkrebs, der findes i Kattegat og Nordsøen. Jomfruhummeren er i
modsætning til hummeren rød, og dens klosakse er af samme størrelse med rækker
af torne. Den lever i gangsystemer i mudderbund i 25-250 meters dybde.
Kai tang thailandsk marinade: Marinaden bruges normalt til
kylling, og denne grilles over trækulsbål. Ingredienserne i marinaden er ingefær,
gurkemeje og citrongræs.
Se andre gode opskrifter med Jomfruhummere
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.