De grillede jomfruhummere lægges på lidt sauteret porre med
de to slags ravioli og pesto. Jomfruhummere er en delikatesse, hvis smag minder
om almindelig hummer, dog har kødet en lidt finere konsistens. Det meste af
kødet sidder i halen
4 personer
# Ingredienser
PASTADEJ:
2½ dl æggeblommer
1 tsk fint salt
350 g hvedemel
1½ dl jomfruolivenolie
¼-½ dl hvidvin
2 blade bred persille pr. kuvert
PESTO:
½ bdt. bredbladet persille
¼ dl citronsaft
1½ spsk jomfruolivenolie
20 g friskrevet parmesan
40 g smuttede mandler
salt
DESUDEN:
8 jomfruhummere u/skal
olie til stegning
4 jomfruhummere med skal
250 g porre skåret i julienne
saft af ½ citron
* Tilberedning
1. Blend æggeblommer, salt, mel og olie
sammen i ca. 10 min, til det granulerer fint.
Tilsæt vin, og kør til dejen er glat.
Dæk med film, og lad dejen hvile 5 timer inden brug.
2. Blend ingredienserne til pestoen sammen
til en let tynd puré.
3. Kør pastaen ud til helt tynde plader på en
pastamaskine, eller rul den tyndt ud på en kold
melstrøet plade.
4 Skær pladerne i 16 stykker a 15 x 15 cm.
Læg et persilleblad på de 8, og fold dem om.
Kør dem atter gennem maskinen.
5. Pensl pladerne med æg, og tryk dem sammen
2 og 2 om en
jomfruhummer.
Udstik til cirkler ca. 2 cm fra jomfruhummerne.
Drys med mel og stil til side.
Sauter porrerne bløde med citronsaften.
6. Klip det øverste af hummer-skjoldet, drys
med salt, og smør 1 tsk pesto på hver.
Grill dem i 4 min i ovnen.
Steg halvdelen af raviolierne sprøde i rigeligt olie,
og kog den anden halvdel 2 min i letsaltet vand.
VIN FORSLAG: Frisk, let fyldig hvidvin fx italiensk Ca' Del
Bosco, Lombardiet.
Se andre gode opskrifter med Jomfruhummer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.