Risnudler kaldes undertiden også 'rice sticks' Det ideelle
kød til denne ret er grillstegt svinemørbrad - Char sui, se opskrifterne her.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
200 g tynde risnudler
125 g stegt kylling eller svinemørbrad
60 g pillede rejer, optøede hvis frosne
4 spsk vegetabilsk olie
1 mellemstort løg, tyndt skivet
125 g friske bønnespirer
1 tsk salt
1 spsk mild karry .
2 spsk lys sojasauce
2 forårsløg, tyndt strimlede
1-2 små, friske grønne eller røde chilier,
udkernede og tyndt strimlede
* Tilberedning
1. Risnudlerne udblødes i kogende vand i 8-10 min, skylles i
koldt vand og afdryppes.
Sæt dem til side.
2.Med en skarp kniv eller en flækkekniv skæres kødet i tynde
skiver:
3. Rejerne tørres på køkkenrulle.
4. Varm olien i en forvarmet wok eller stor pande.
5.Tilsæt det skivede løg og svits dem under omrøring, til de
er klare.
6. Tilsæt nudler, kød og rejer og fortsæt med at røre i
endnu 1 minut.
7. Rør salt, karry og sojasauce sammen i en lille skål.
8. Rør sauceblandingen i wokken sammen med forårsløg og
chilier.
Svits under omrøring endnu 1 minut og server straks.
Næringsindhold:
Kalorier 223. Sukker 2 g. Proteiner 15 g. Fedt 13 g.
Kulhydrater 11 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Kokkens tip
Grillstegt svinemørbrad - Char sui, se opskrift.
Risnudler er meget skrøbelige nudler, fremstillet af rismel.
De bliver bløde og bøjelige efter at være udblødt i ca. 15 min. Skal de
opbevares, efter at de er opblødte, vendes de i nogle dråber sesamolie og
anbringes i tætlukkende boks i køleskabet.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Nudler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.