Krabben hedder også taskekrabbe. Skjoldet er brunligt, og det passer fint til de stenrev på havbunden, den holder til ved. Skjoldet kan blive op til 30 cm bredt og krabben kan veje flere kilo.
En almindelig spisestørrelse har en skjoldbredde, der er
halvt så stor. Regn med, at der er ca 150 g krabbekød i sådan en pæn
portionskrabbe. Hunnen er den mest efterspurgte, dels på grund af rognen, men
også fordi den har et bredere og mere kødfuldt bagparti.
Kattegat er en ideel yngleplads og Læsøkrabber har et
specielt godt ry. Sæsonen er fra maj-juni til oktober. Krabber forhandles
levende, eller kløerne forhandles for sig. Krabber skal være friskfangede og
levende. Så er halen trukket fast op under bugen og leddene er spændte. Den
skal også have en naturlig tyngde, men må ikke skvulpe, så er det vand, der
vejer.
Fiskehandleren ved besked. Kløerne egner sig bedst i salater,
kødet er lidt tørt. Krabbekød fås både frosset og på dåse. Gå uden om billige
dåser, det er i reglen mere trevler, brusk og »flipstivere« end kød. Se også Krabber
naturel.
Se de bedste opskrifter med Krabbe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------