Forret suppe. Arbejdstid: 112 time Kogetid: 15 min. Kogetid, krabber: 15-20 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Krabbesuppe, amerikansk
2 store krabber (à ca ¾ kg) eller 3 mindre (à ca ½ kg) eller
350-400 g kogt krabbekød eller fra dåse
Kogelage:
3-4 l vand
3-4 spsk groft salt
evt. 1 bdt dild
Endvidere:
3 skalotteløg
40 g smør
3-4 spsk whisky
6 dl mælk
2,5 dl fløde
salt og peber
1 bdt persille
*
Sådan laves Krabbesuppe, amerikansk
1. Skrub krabberne med en stiv børste under rindende, koldt
vand, specielt på undersiden.
Bland ingredienserne til kogelagen i en stor gryde og bring
den i kog.
Læg krabberne i og lad dem koge 15 min., efter at lagen er
kommet i kog igen.
Tag gryden fra varmen og sæt den i koldt vand (i
køkkenvasken), så krabberne straks går af kog.
Lad dem svale lidt i lagen.
Tag dem op og vrid bugskjoldet fra, fjern mavesæk m.m.
Se Krabber
naturel, og pil kød og indmad ud af skjold og kløer.
Fjern »flipstiverne«.
2. Pil løgene og hak dem fint.
Varm smørret i en gryde og svits løgene klare.
3. Kom krabbekødet i, tilsæt whiskyen og lad det koge småt
uden låg i 5 min.
4. Hæld mælk og fløde i gryden og lad suppen atter varme op,
denne gang til lige under kogepunktet.
Smag til med salt og peber.
5. Skyl og hak persillen.
Drys den i suppen straks inden servering.
Tips: Server Butterdejssnitter
eller Croûtoner,
Flûtes
eller tynde skiver ristet brød til.
Se alle de bedste opskrifter med Krabbe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------