Forret Frokost. Arbejdstid: 40 min. Afkøling: 60 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Krebsestuvning
20-25 krebs (ca 1 kg) evt. frosne, rå, optøede med skal
Kogelage:
3 l vand
2 spsk salt
2 dildskærme eller 2 bdt dild
Stuvning:
krebseskallerne
4 dl vand
2 skalotteløg
1 lille rød peberfrugt
40 g smør
3 spsk hvedemel
1 dl hvidvin
1 dl piskefløde
2 æggeblommer
salt og peber
*
Sådan laves Krebsestuvning
1. Kog vand, salt og dild op til kogelagen, lad det koge et
par min. og kom så krebsene i.
Kog dem 4-5 min., efter at lagen atter er kommet i kog.
Lad dem svale af nogle min i lagen. Tag dem op.
2. Pil forsigtigt kødet ud af skallerne.
Fjern tarmen, den sorte streng som går gennem halen lige
under rygkødet, se Krebs naturel.
Skær krebsehalerne i mindre stykker.
Stuvning:
3. Knus skallerne i en morter eller blender og kom dem i
gryden.
Hæld vandet ved og kog krebseskallerne småt under låg i ca
15 min.
Hæld krebseskallerne til afdrypning i en sigte over en skål.
Kasser dem, men gem væden.
4. Pil og hak skalotteløgene fint.
Skær peberfrugten igennem på langs, fjern frøstol og kerner
og skær den i meget små terninger.
5. Varm smørret i en gryde og lad løg og peberfrugt svitse
blanke heri, men ikke tage farve.
Drys melet over og rør, til afbagningen er glat.
Tilsæt krebsesuppen (den fra skallerne) og hvidvin under
omrøring, lad det koge nogle min. for god varme uden låg, så alkoholen
fordamper og hvidvinssmagen koncentreres.
Legering:
6. Pisk æggeblommer og fløde sammen i en skål og rør 1 dl af
den varme stuvning i.
Tag gryden fra varmen, lad den gå af kog, og rør
æggeblandingen i.
Vend krebsekødet i og varm stuvningen igennem, uden at den
koger, så kan den skille, nu efter at æggeblommerne er tilsat. Smag til med
salt og peber.
Tips: Krebsestuvning bruges fx i tarteletter, i små
og store vel-au-vent'er eller nydes sammen med Butterdejssnitter.
Stuvningen kan krydres med lidt koncentreret tomatpuré og
dild. Overdøv endelig ikke den fine krebsesmag.
Krebsesauce:
Pisk 1 dl piskefløde i krebsesuppen, lad den koge lidt ind
for god varme uden låg og smag til med salt og hvid peber.
Også saucen kan legeres med en enkelt æggeblomme efter samme
princip som stuvningen.
Saucen må ikke koge efter legeringen, så eventuelle
krebsestykker må kun varmes i saucen.
Server krebsesauce til retter med fisk og skaldyr, eller til
fint kalvekød.
Se alle de bedste opskrifter med Krebs
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------