Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 15 min, plus
braisering 50-55 min.
# Ingredienser
800 g poulard bryst
400 g friske champignoner
4 spsk hvidløgsolie
salt og peber
½ l fjerkræfond
400 g tomater med saft, på dåse
friske merian- og timianblade, 2 tsk af hver
4 cl cognac
400 g kogt krebsekød
1 bundt persille
* Tilberedning
Skyl poulardbrystet, dup det tørt, og skær det i ca. 2 cm
store tern.
Gør svampene i stand, gnid dem rene, og skær dem i skiver.
Brun kødet i den varme hvidløgsolie i 3-4 min, tilsæt
champignonskiverne, og lad dem stege med i 2-3 min.
Krydr med salt og peber.
Kom kødet i den gennemvædede stegeso og hæld fjerkræfonden
over.
Kom tomater og krydderurter ved, og rør det godt sammen.
Krydr igen med salt og peber.
Sæt låg på, og giv det hele 40 min i ovnen ved 200 °C.
Tilsæt så cognac og krebsekødet, og giv retten yderligere
10-15 min.
Skyl persillen, slyng den tør, og hak den fint.
Server Marengopoularden pyntet med den hakkede persille.
Hertil passer frisk tyrkisk fladbrød.
Pr. portion ca. 698 kcal/2930 kj, 68 g protein, 46 g fedt, 4
g kulhydrater
INFO: Chicken Marengo er fransk ret, der består af kylling
sautéret i olie med hvidløg og tomat, der serveres sammen med spejlæg og krebs.
Retten minder om kylling à la Provençale, men hvor tilføjelsen af æg og krebs,
som er traditionel for Kylling marengo, bliver udeladt.
Marengo, italiensk landsby ca. 5 km SØ for Alessandria.
Her blev 23.000 franskmænd under Napoleon den 14. juni 1800 overraskende
angrebet af 31.000 østrigere, der tvang dem 7 km tilbage. Østrigerne troede at
have vundet, og deres chef forlod slagmarken, men Napoleon fik sidst på
eftermiddagen friske kavaleristyrker frem og sejrede.
Ikea forhandler en fremragende stegeso
Se flere
opskrifter med Stegeso
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------