Logo

Marengopoulard i stegeso

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marengopoulard i stegeso 

 
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 15 min, plus braisering 50-55 min.

 
# Ingredienser
800 g poulard bryst
400 g friske champignoner
4 spsk hvidløgsolie
salt og peber
½ l fjerkræfond
400 g tomater med saft, på dåse
friske merian- og timianblade, 2 tsk af hver
4 cl cognac
400 g kogt krebsekød
1 bundt persille

 
* Tilberedning
Skyl poulardbrystet, dup det tørt, og skær det i ca. 2 cm store tern.
Gør svampene i stand, gnid dem rene, og skær dem i skiver.
Brun kødet i den varme hvidløgsolie i 3-4 min, tilsæt champignonskiverne, og lad dem stege med i 2-3 min.
Krydr med salt og peber.
Kom kødet i den gennemvædede stegeso og hæld fjerkræfonden over.
Kom tomater og krydderurter ved, og rør det godt sammen.
Krydr igen med salt og peber.
Sæt låg på, og giv det hele 40 min i ovnen ved 200 °C.
Tilsæt så cognac og krebsekødet, og giv retten yderligere 10-15 min.
Skyl persillen, slyng den tør, og hak den fint.
Server Marengopoularden pyntet med den hakkede persille.
Hertil passer frisk tyrkisk fladbrød.

 
Pr. portion ca. 698 kcal/2930 kj, 68 g protein, 46 g fedt, 4 g kulhydrater

 
INFO: Chicken Marengo er fransk ret, der består af kylling sautéret i olie med hvidløg og tomat, der serveres sammen med spejlæg og krebs. Retten minder om kylling à la Provençale, men hvor tilføjelsen af æg og krebs, som er traditionel for Kylling marengo, bliver udeladt.

 
Marengo, italiensk landsby ca. 5 km SØ for Alessandria. Her blev 23.000 franskmænd under Napoleon den 14. juni 1800 overraskende angrebet af 31.000 østrigere, der tvang dem 7 km tilbage. Østrigerne troede at have vundet, og deres chef forlod slagmarken, men Napoleon fik sidst på eftermiddagen friske kavaleristyrker frem og sejrede.

 
Ikea forhandler en fremragende stegeso
Se flere opskrifter med Stegeso

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.484 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her