Aftensmad Hovedret Forret. Arbejdstid: 45 min. Kogetid, blåmuslinger: ca 5 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Pasta med muslinger
2 kg friske blåmuslinger
Kogelage:
2½ dl hvidvin
2 skalotteløg
1 bdt persille
1 laurbærblad
4-5 peberkorn
Tomatsauce:
1 løg
2 fed hvidløg
750 g tomater
1 spsk olie
1 bdt persille
salt og peber
Endvidere: pasta
salt
*
Sådan laves Pasta med muslinger
Blåmuslinger:
1. Børst muslingerne med en stiv børste under rindende,
koldt vand.
Kassér muslinger, der ikke lukker tæt, evt ved let slag mod
køkkenbordet.
Se Blåmuslinger.
2. Pil og hak skalotteløgene.
Kom alle ingredienserne til lagen i en stor gryde og lad
lagen koge et par min.
3. Hæld muslingerne i og damp dem for stærk varme under
tætsluttende låg i ca 5 min.
Ryst gryden af og til, så varmen fordeles bedst muligt.
4. Tag muslingerne op med en hulske.
Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig.
5. Befri muslingerne for skaller og fjern strengen og den
lille sorte kugle.
Si muslingesuppen gennem et fint klæde eller et tyndt lag
pladevat i en sigte.
6. Sæt en gryde med rigeligt, letsaltet vand over til
pastaen.
Tomatsauce:
7. Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint. Skyl og hak
persillen.
Skold og flå tomaterne. Fjern kernerne og hak tomatkødet.
8. Varm olien i en gryde og svits det hakkede løg og de
hakkede hvidløgsfed kort.
Tilsæt tomatkød og persille, hæld ca af den siede muslingesuppe ved og smag
saucen til med salt og peber.
Vend muslingerne i saucen og hold den varm.
Pasta:
9. Hæld pastaen i det kogende vand og kog den akkurat mør
for god varme uden låg.
Smag på et stykke pasta, om det er tilpas kogt, ved at bide
i det.
Det skal gøre en lille smule »modstand«, men må ikke have
hård kerne.
10. Hæld straks pastaen i en sigte og lad den dryppe af et
øjeblik.
Hæld pastaen i et halvdybt fad, hæld tomatmuslingerne over
og server straks.
Tips: Al slags pasta kan bruges. Se også Fettuccine.
I Italien kaldes denne ret Spaghetti con le Vongole, og man
bruger de små hjertemuslinger, de fleste af os kender fra stranden. De er dog
ikke i almindelig handel herhjemme, og friske blåmuslinger er også særdeles
egnede.
Det er en af de få pastaretter, der ikke serveres reven ost
til.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------