Forret Frokost. Arbejdstid: 10 min. Iblødlægning, svampe: 1-2 timer. Ovntid: ca 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser
til Rejetimbaler, japanske
200 g kogte pillede rejer
4 tørrede japanske svampe (champignon)
eller
frosne kinesiske skyøresvampe
4 æg
lys dashisuppe (tangsuppe) eller hønsebouillon
2 spsk mirin (sød sake) eller sherry
1 spsk kinesisk soja
salt og peber
Pynt: hakket persille
Ovnfaste portionsskåle
*
Sådan laves Rejetimbaler, japanske
1. Udblød svampene i rigeligt, koldt vand 1-2 timer.
Tag svampene op og lad dem dryppe af.
Frosne svampe skal tø igennem.
Sæt ovnen på 175 °C og sæt en bradepande med vand ind.
2. Skær svampene i mindre stykker.
3. Pisk æg og suppe (bouillon) let sammen med vin, kinesisk
soja og en smule salt og peber.
Hæld blandingen gennem en sigte, så luftboblerne forsvinder.
4. Fordel rejer og svampe i smurte portionsskåle.
Hæld æggemassen over.
5. Stil skålene i det forvarmede vandbad i ovnen, vandet må
kun gå ⅔ op ad skålenes
sider.
Bag i 20 min., til æggemassen netop er stivnet.
Pynt med hakket persille og server.
Tips: Server Flûtes til.
De japanske svampe kan erstattes af champignon skåret i
skiver og ristet et par min. i smør.
Se alle de bedste opskrifter med Rejer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------