Risotto ai calamari: Blæksprutterne smager fantastisk og
hvidløgssmørret giver retten et ekstra pift sammen med parmesan, løg og arborio
ris.
Til 4 pers
# Ingredienser
8-12 små blæksprutter, rensede, skyllede og duppet tørre
150 g smør
1 spsk olie
1 lille løg, fint hakket
275 g arborio ris
1¼ liter fiske- eller hønsebouillon, på kogepunklet
salt og peber
3 fed hvidløg, pressede
75 g friskrevet parmesan
2 spsk finthakket persille, til pynt
* Tilberedning
1 Halver blæksprutterne på den lange led.
Rids dem i et rudemønster med en skrap kniv.
Skær de største fangarme i mindre stykker.
2 Smelt 2 spsk af smørret sammen med 1 spsk olie i
en dyb gryde for jævn varme.
Tilsæt løg og svits det, til det begynder at blive blødt og
gyldent.
Rør risene i og svits under konstant omrøring, til risene er
gennemsigtige.
Tilsæt lidt efter lidt den varme bouillon, en øseskefuld ad
gangen.
Rør konstant og tilsæt mere bouillon, efterhånden som risene
absorberer hver tilsætning.
Kog i 20 min, eller til al væden er absorberet, og risene er
cremeagtige.
Smag til med salt og peber.
3 Når risottoen er næsten færdig, smeltes 125 g af det
resterende smør
i en tykbundet pande.
Tilsæt hvidløg og svits for lav varme, til de er bløde.
Øg varmen og tilsæt blæksprutterne og steg dem under
konstant
omrøring i 2-3 min - får de mere, bliver de seje.
Tag blæksprutterne op og lad dem dryppe af. Gem
hvidløgssmørret.
4 Tag risottoen fra varmen og rør resten af smørret i den,
derefter parmesan, til den er smeltet.
Fordel risottoen på varme tallerkener og top med
blæksprutte.
Hæld lidt af hvidløgssmørret over hver portion.
Drys med hakket persille og server straks.
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------