Skalrejer kaldes også pil selv-rejer og er særdeles lækkert.
Server med masser af dips og dressinger, godt brød og citronbåde - nemmere og
mere hyggeligt bliver det ikke!
Sådan gør du:
1. Hold om halen med den ene hånd.
Bræk hovedet af, men lad være med at bruge kræfter.
2. Hold om rygskjoldet og træk forsigtigt halen af.
3. Pil benene af og vrid rygskjoldet af.
Ved store rejer fjernes den sorte tarm.
Se video her: https://www.youtube.com/watch?v=E7tqq-sdtOA
Gode opskrifter med lækre skalrejer
Skalrejer er en smagfuld delikatesse, som nemt kan anvendes
i mange forskellige retter. De er dog specielt velegnede til en hyggelig aften
med familie og venner, hvor I sidder længe om bordet og piller rejerne, som
serveres med lækkert tilbehør som fx nybagt brød, aioli og pesto.
Her er tre forslag til servering:
Pil selv rejer med kryddersmør og godt brød,
der er en let og lækker hverdagsret
Pil selv rejer med dip, der egner sig godt som
forret eller til tapas
Pil selv rejer med grillede asparges, der er
en sikker vinder når du får gæster