Forret. Arbejdstid: 30 min. Fritering: 1-2 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser til
Scampi fritti
20 jomfruhummere
1 æg
1 dl lys rasp
salt
Til fritering: 5 dl olie
Tilbehør: citronbåde
*
Sådan laves Scampi fritti
1. Skyl jomfruhummerne koldt, og vrid hovedet fra halen.
Knæk haleskjoldet ved et let tryk mod bordet og pil kødet ud.
Fjern den lille mørke streng, der går gennem halen, det er tarmen.
Se Jomfruhummere
naturel.
2. Varm olien op i en gryde. Olien skal være så varm, 180 °C,
at den syder om en svovlfri tændstikende, eller en franskbrødsterning på 1 cm skal
blive gyldenbrun på 1 minut.
3. Pisk ægget sammen.
Vend først jomfruhummerhalerne i sammenpisket æg og så i rasp.
Friter dem gyldenbrune i olien et par min.
Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir 1-2 min. Drys med
salt.
4. Server de friterede jomfruhummerhaler ledsaget af citronbåde.
Tips: Spis godt, hvidt brød til, fx Bondebrød.
Server Aïoli, Grøn sauce eller
anden form for Dip til.
Det er ikke nødvendigt at koge jomfruhummerne først. De bliver
fine og faste i den hede olie.
Gem skallerne i fryseren, så er der basis for en skaldyrsbouillon
til andre retter med fisk og skaldyr.
Jomfruhummerne kan også vendes i Beignetdej, før de friteres.
Kæmperejer kan tilberedes ligesådan, og i Italien, hvor retten
stammer fra, ses både kæmperejer og jomfruhummerhaler i denne tilberedning.
Se alle de bedste opskrifter med Jomfruhummer.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------