Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca 40 min. Middelsvær at lave. Høj pris.
4 personer.
# Ingredienser til
Skaldyrsgratin
170 g frosne, optøede (jomfru)hummerhaler
200 g pillede rejer (frosne, optøede)
1 ds asparges
(ca. 200 g netto)
Gratindej:
2 dl halvtør hvidvin
½ dl fløde
25 g smør
25 g hvedemel (knap 3 spsk)
2 æg
salt og hvid peber
Endvidere: smør og rasp
Gratinfad: 1 l.
*
Sådan laves Skaldyrsgratin
1. Sæt ovnen på 200 °C.
2. Lad de optøede hummerhaler og rejer dryppe af.
Hæld væden fra aspargesene og skær dem i 2-3 cm lange stykker.
Smør gratinfadet godt og drys med rasp.
Gratindej:
3. Kog vinen igennem et par min, tilsæt fløden og bring det i
kog.
4. Gnid smør og hvedemel sammen til en smørbolle.
Pisk smørbollen i gryden og lad det koge 3-4 min under stadig
omrøring.
Smag til med salt og peber.
Tag gryden fra varmen og lad indholdet svale.
5. Skil æggehviderne fra blommerne og pisk hviderne stive.
Rør æggeblommerne enkeltvis i gratinsaucen.
Bland derpå skaldyr og asparges i saucen og vend til sidst de
stiftpiskede æggehvider i.
5. Kom straks gratindejen i formen, men sørg for, at den kun
er 3/4 fuld.
Der skal være plads til, at gratinen hæver.
6. Drys gratinen med rasp, læg et par smørklatter over og bag
på ovnens nederste rille i ca 40 min.
Gratinen skal være hævet og gylden.
Gratinen synker en anelse, når den tages ud af ovnen.
Server straks med rørt smør, med Grønt smør, Estragonsmør, Hollandaisesauce
med krydderurter, Dip, grøn
eller med Cremefraichesauce,
kold, grøn.
Tips: Et af de her brugte skaldyr kan erstattes med blåmuslinger,
evt. fra dåse.
Asparges kan erstattes med kogte skorzonerrødder eller smørdampede
champignon.
Skaldyr, gratinerede:
Anbring skaldyr og asparges i det smurte fad, overhæld med Mornaysauce, drys med rasp, fordel
smørklatter over og gratiner i ovnen for god varme, til overfladen er gylden, 8-10
min.
Se alle de bedste opskrifter med Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------