Her får du skaldyrstærte i 5 spændende udgaver. Herlig let
og lækker tærte med rejer, muslinger og fisk, som smager rigtig dejligt. Det et
er et godt valg
Forberedelse: 30
min. • Tilberedning: 50 min. • 4 personer
# Ingredienser
1 kg blå- og hjertemuslinger
100 g grønlandsrejer
med skal
100 g frisk laks
100 g filet af fast,
hvid fisk
100 g kammuslinger
2 spsk olie
400 g tærtedej (se nedenfor)
2 æggeblommer
200 g cremefraiche
38 %
2 dl sødmælk
¼ tsk karry
1 nip gurkemeje
salt og peber
* Tilberedning
Skyl og rens
muslingerne grundigt.
Læg dem i
sauterpande med låg for høj varme,
lad dem åbne sig, og
sluk for dem.
Pil rejerne, og skær
dem igennem på langs.
Skær fisk og kammuslinger
i ret små stykker.
Svits dem kortvarigt
i olie for høj varme, og
smag til med salt og
peber.
Rul tærtedejen ud i
en form, og forbag den blindt 15 min.
Kom fisk og skaldyr
i tærten.
Pisk æggeblommer,
cremefraiche og mælk.
Krydr med salt,
peber, karry og gurkemeje.
Hæld blandingen i
tærten. Bag den 30-35 min.
Serveres varm.
Hjemmelavet
tærtedej
Bland 250 g mel og ½
tsk salt med 125 g smør, skåret i små tern.
Bland med
fingerspidserne til det ligner revet parmesan.
Ælt 1 pisket æg i
dejen, og rul den som en kugle.
Lad den hvile køligt
mindst 1 time.
Blindbagning
At bage blindt betyder, at man lægger et stykke bagepapir
med tørrede bønner
eller lign. som vægt på dejen, for at undgå at den buler op
under bagningen,
og bages næsten færdig ved 200 °C. Derefter afkøles den og blindfyldet
fjernes.
Skaldyrstærte med
tomat
Udskift æggeblandingen
med 3 store knuste tomater,
sauteret 15 min med 1
grofthakket løg.
Tuntærte
Udskift skaldyrene
med 400 g tun naturel i flager.
Slut af med 200 g
courgette, skåret i stykker og
svitset 10 min på en
pande med 1 spsk olie.
Skaldyrsris
Bland i stedet de
tilberedte skaldyr med 250 g kogt ris,
2 grofthakkede
tomater og ½ bundt klippet koriander.
Skaldyrssalat
Bland de friskkogte
skaldyr med 1 hovedsalat i strimler
og lidt rucola.
Giv en citron-vinaigrette
til.
Citron-vinaigrette
Bland 2 spsk olie, 1 spsk
reven citronskal, 2 spsk citronsaft,
½ tsk salt og 1 fed knust
hvidløg.
Se alle de bedste opskrifter
med Skaldyr Fisk Salat Tilbehør Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------