Skaldyrsragout i sprød butterdej. Du får en på opleveren med
denne asiatisk inspirerede ret. Her får du skaldyrsragout i 5 spændende udgaver
Forberedelse: 10
min. • Tilberedning: 12 min. • 2 personer
# Ingredienser
4 store
butterdejsskaller eller vol au vent'er, tarteletter
1 klat smør
1 bøtte kogte,
pillede rejer
1 pakke kogte
muslinger uden skal
200 g champignon
2 dl tør hvidvin
2 dl bechamelsauce
1 tsk tomatpuré
4 stilke bredbladet
persille
røde peberkorn
salt og peber
* Tilberedning
Forvarm ovnen til
120 °C.
Sæt
butterdejsskallerne på en bageplade, og lun dem i ovnen, 5 min.
Smelt smørret i en
stor sauterpande.
Tilsæt afdryppede
rejer, muslinger og champignon. Sauter det 2 min.
Tilsæt hvidvin,
bechamel og tomatpuré.
Smag til med salt og
peber.
Rør det sammen, og
giv det 5 min for middel varme.
Vask, tør, og hak
persillen fint.
Tag skallerne ud af
ovnen.
Fyld dem med
skaldyrsblandingen.
Drys med hakket
persille og letknuste, røde peberkorn.
Server straks.
Skaldyr –
aspargesfyld
Damp stilkene af 4
skrællede hvide asparges 5 min.
Skær dem i mindre
stykker.
Kom dem på panden
samtidig med champignonerne.
Skaldyr i hummerbisque
Til særlige
lejligheder: Udskift béchamel og tomatpuré med
samme mængde
hummerbisque, blandet med 2 spsk cremefraiche 38%.
Jomfruhummer og
kammuslinger
Udskift rejerne med
jomfruhummer og muslinger med kammuslinger.
Stykker af krabbekød
eller hummer kan også anvendes.
Muslinger og bacon
Udskift rejerne med en
håndfuld røget bacon i tern.
Brun først baconen 5
min på en pande uden fedtstof, og
tilsæt de øvrige
ingredienser. Udelad smørret.
Se alle de bedste
opskrifter med Skaldyr Fisk Salat Tilbehør Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------