Her får du sushi flere spændende udgaver. Fx Sushi med
kammuslinger, Grønsagssushi, Laksesushi eller Sushiomelet. Det er japanernes
nationalret.
Forberedelse: 30
min. Tilberedning: 30 min. 4 personer/16 stk.
# Ingredienser
200 g sushiris
3 spsk risvineddike
2 tsk sukker
1 tsk salt
1 tun bøf
1 laksebøf
4 store kogte rejer
100 g røget makrel
1 spsk wasabi
2 spsk syltet
ingefær i skiver
1 flaske japansk
soja
* Tilberedning
Kom ris i en gryde,
og dæk med vand. Læg låg på.
Bring i kog og lad
det simre for svag varme 15 til 20 min,
indtil væsken næsten
er fordampet.
Tag gryden af
varmen, og lad det stå f-15 min med låget på.
Tilbered sushieddike
ved at blande risvineddike, sukker og salt.
Kom risene i en stor
skål, og dryp med sushieddike.
Rør rundt med en træske.
Lad det køle ned, og
dæk med et rent viskestykke.
Skær fisken på skrå
i meget tynde skiver.
Pil ejerne, og del
dem på langs.
Når risene er kolde,
formes små faste aflange risboller med hænderne.
Smør fiskestykker
eller rejer med lidt wasabi, inden de lægges på risbollerne.
Klem fisken fast på
siderne og på toppen, så de sidder fast på risbollerne.
Gentag for hver
portion.
Arrangér sushien
portionsvis med·en smule wasabi, ingefær og
soja som tilbehør.
Sushi med kammuslinger
Marinér kammuslingerne med deres rogn i limesaft 1 min.
Læg en kammusling på hver risbolle.
Grønsagssushi
Skær en avocado i skiver på ca. ½ cm.
Skær en agurk i meget tynde skiver.
Arrangér separat på bollerne.
Laksesushi
Læg et stykke røget laks på hver risbolle.
Tilsæt 1 tsk cremefraiche blandet med lakserogn.
Sushiomelet
Steg 1 revet gulerod og 1 hakket fed hvidløg på en pande 2
min.
Tilsæt 2 sammenpiskede æg og 1 knsp salt.
Skær omeletten i strimler og servér på risbollerne.
Se alle de bedste opskrifter med Forretter Suppe
Hovedret Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------