Sushi er japanske retter af kunstfærdigt udskåret rå fisk eller skaldyr og marinerede ris. Det er japanernes nationalret og der findes talrige regionale variationer.
En virkelig populær ret
som serveres på japanske restauranter over hele verden. Let at lave selv.
Tid: ca 45 min + tid
til afkøling. 6 pers.
# Ingredienser
2 dl jasminris
2 spsk ris- eller hvidvinseddike
1 spsk sukker
2 spsk vand
1 tsk salt
2 gulerødder
1 lille agurk
500 g rejer med skal
250 g østershatte
4 ark nori tang
* Fremgangsmåde
1. Skyl risene i koldt
vand et par gange.
Kog dem derefter i letsaltet vand efter pakningens anvisninger.
Lad dem stå i 10 minutter.
2. Bland vineddike, sukker,
vand og salt. Giv det et opkog og lad det køle af.
Hæld eddikeblandingen
over risene og rør rundt.
3. Skræl gulerødderne.
Skær gulerødder og agurk i stave.
Pil rejerne. Skær østershattene
i strimler og svits dem i lidt fedtstof.
4. Opvarm noritangen
(arkene) i ovnen.
Læg arkene på et stykke
smørrebrødspapir.
5. Læg et tyndt lag ris
på lidt over det halve af nori arkene.
Læg tynde gulerods- og
agurkestave i en stribe på risene og læg rejer og østershatte ved siden af.
6. Rul sushien sammen
ved hjælp af papiret.
Tryk sammen til faste,
ensartede ruller og lad dem ligge i papiret en tid i køleskabet.
7. Tag sushirullerne
ud og skær dem i bidder.
Server dem med japansk
soyasauce som en appetitvækker før maden.
Tips: Jasminrisene kan erstattes med andre ris, fx
grødris.
Det vigtige er at de klæber og således holder sammen på rullen.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------