Opskriften her er med rejer, men du kan også sagtens lave thai
med kylling eller en thai oksekød. Pad thai er en nudel-klassiker fra de
asiatiske køkken.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca. 20 min.
# Ingredienser
2 pk (a 200 g)
frosne rejer eller 400 g friske, pillede fra fiskehandleren
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
25 g smør
1 spsk olie
1 spsk karrypulver
1-2 fed hvidløg
1 ds (400 g) flåede
tomater
1 lille ds (80 g) tomatpuré
1½ dl piskefløde
¼ tsk chilipulver
salt, peber fra
kværn
persille
* Tilberedning
1. Lad rejerne tø op
i posen i et fad vand.
2. Lad al væden dryppe
af og læg dem på køkkenrulle.
3. Rens
peberfrugterne, fjern kernerne og skær frugtkødet i små, tynde strimler.
4. Smelt smør og
olie på en stor pande.
Kom de helt tørre
rejer i og lad dem svitse et par minutter.
Drys karry over og
lad det svitse med.
Hæld peberstrimlerne
ved.
5. Pres
hvidløgsfeddene over og tilsæt de hakkede, flåede tomater med væde samt
tomatpure.
Lad det snurre i 5
min.
6. Hæld fløde ved og
smag retten til med chilipulver, salt og peber.
Saucen skal bide på tungen.
7. Ved serveringen
drysses med hakket persille. Giv løse ris til.
INFO: Pad thai, eller phad thai, er en omrørt stegt risnudelret,
der ofte serveres som gademad og på de fleste restauranter i Thailand som en
del af landets køkken. Det er typisk lavet med risnudler, rejer, kylling,
oksekød eller tofu, jordnødder, et røræg og bønnespirer, blandt andre grønsager.