Kontrasten mellem de sprøde bunde og det cremede fyld gør denne forret til en helt særlig oplevelse. Det her er en virkelig speciel godbid at sætte tænderne i!
Tid: ca 40 min, heraf
ca 8 min i ovnen + 1-2 timers stivnetid. 4-6 pers.
# Ingredienser
MØRDEJ:
3 dl hvedemel
150 g smør eller margarine
75 g reven parmesanost
½ spsk vand
FYLD:
3 modne avocadoer
½ dl friskpresset citronsaft
2 tsk sukker
½ tsk salt
¼ tsk peber
1 dl cremefraiche
6 blade husblas
2 dl piskefløde
1 glas ørredrogn (75
g)
frisk basilikum
* Fremgangsmåde
1. Hak ingredienserne
til mørdejen sammen, gerne i foodprocessoren.
2. Del dejen i 3 dele.
Rul hver del ud til en cirkel ca 18 cm i diameter.
Læg dem på en plade med
bagepapir.
3. Bag bundene i ovnen
ved 225 °C ca 8 minutter. Lad dem køle af.
4. Del avocadoerne. Fjern
stenene og grav frugtkødet ud med en ske.
Blend frugtkødet med
citronsaft, sukker, salt, peber og cremefraiche.
5. Læg husblassen i blød
i koldt vand ca 10 minutter.
6. Kram husblassen op
af vandet og smelt den ved svag varme, eller i mikroovnen.
Rør den i puréen.
7. Pisk fløden til skum,
og vend den til sidst forsigtigt i pureen.
8. Læg et ca 1 cm tykt
lag avocadocreme på en kage bund.
Læg en anden bund på og dæk den med ca 1 cm creme.
Dæk med den tredie bund
og tryk den let til.
Smør creme over tærten
og ned langs siderne.
Stil den koldt, ca 1-2 timer.
9. Pynt med ørredrogn
og basilikumblade ved serveringen.
Tips: Ørredrognen kan erstattes med löjrom eller sort
eller rød kaviar.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------