Solmodne tomater, artiskokbunde, muslinger og hårdkogte æg er hovedbestanden i denne enkle salat, der er velegnet som en forsmag på din næste ferie i Frankrig, lille forret, snack til en drink eller som indslag i en
tapasmenu.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
25 min.
# Ingredienser
1 dåse artiskokbunde
1 dåse muslinger
(ca. 250 g)
4 modne tomater
1 blegselleri
2 hårdkogte æg
1 bæger cremefraiche
(175 ml)
2 citroner
1 bdt dild
basilikumblade til
pynt
salt, peber
* Fremgangsmåde
1. Hæld væden fra
artiskokker og muslinger.
Skyl tomaterne og
skær dem i både.
Skyl blegsellerien
og skær den i fine strimler.
Del æggene, tag
blommerne ud og hak hviderne groft.
2. Rør creme fraiche
sammen med saft af 1 citron og smag til med salt og friskkværnet peber.
Tilsæt fintklippet dild og hakket æggehvide.
3. Fordel
blegsellerien på et fad.
Læg de øvrige ingredienser over gruppevis.
Skær citronen i både
og læg den ved.
Kom lidt af
dressingen over.
Pres æggeblommerne
gennem en sigte over salaten og pynt med basilikum.
Server resten af dressingen samt groft landbrød til.
Se alle de bedste opskrifter med Artiskokbunde
Se alle de bedste salat-opskrifter Her
INFO: Bretagne er både en fransk region og den bretonske
nations hjemland. Bretagne dækker den store trekantede halvø, der skyder sig
frem fra den franske atlanterhavskyst mellem Den engelske kanal og Biscayen.
Indbyggerne kaldes bretoner, og de kalder området for Breizh.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------