Broccoli, Brassica oleracea var.botrytis cymosa, er hjemstavnsført til Italien, men der findes forskere, som mener, at den stammer fra Lilleasien.
Broccoli dyrkes nu næsten overalt i verden, også i Danmark.
Den ligner en blanding af forvokset persille og blomkål. Smagen leder tanken
hen på asparges, og broccoli kaldes da også aspargeskål.
Den bruges kogt/dampet, gratineret, i gratiner og bare smørmørnet,
som tilbehør. Den tykkeste del af stokken bør skæres fra og koges dobbelt så
længe som de tyndeste stokdele og hovedet. Dansk broccoli fås fra juli til
september, i øvrigt importeres den og fås derfor det meste af året. Den er
særdeles rig på A-vitamin.
Forkogt broccoli kan holde op til et år i fryser.
Se de bedste opskrifter med
Broccoli
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------