Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 minutter. Kogetid: ca. 15 minutter. Bagetid: ca. 35 minutter. Middelsvær at lave. Lav pris. (4 personer)
# Ingredienser til Broccoli-blomkålsgratin:
250 g frisk broccoli
250 g blomkål
50 g smør
50 g hvedemel
2 dl mælk
1½ dl grønsagsvand
4 æg
reven muskatnød
4-5 spsk reven ost (emmentaler eller parmesan)
salt og peber
rasp og smør til formen
*Sådan laves Broccoli-blomkålsgratin:
1. Del de istandgjorte grønsager i buketter og læg dem i
kogende letsaltet vand og kog dem i ca. 10 minutter. Lad dem dryppe af.
2. Smelt smørret i en gryde. Det må ikke tage farve.
Rør hvedemelet i og spæd med varm mælk og grønsagsvand.
Rør saucen jævn og glat.
Tilsæt reven ost, lad det koge kort og smag til med
krydderier.
3. Tag gryden fra varmen og rør æggeblommerne i en ad
gangen.
Vend de kogte grønsager i.
Sæt ovnen på 200 °C.
4. Pisk hviderne stive og vend dem i gratinmassen.
Kom den i en smurt raspdrysset form, der kun må være
trekvartfuld, fordi gratinen hæver.
Sæt den straks i ovnen i ca. 35 minutter, til den er gylden
og hævet.
Se til den senest muligt og med forsigtighed.
Gratinen falder nemt sammen, før den er færdig.
Server straks.
Tips: Gratinen kan tilberedes med broccoli eller
blomkål alene. Eller med andre kogte grønsager, sammen eller hver for sig.
Server rørt eller smeltet smør til - gerne rørt grønt med
friske krydderurter, når årstiden tillader.
En god tomatsalat ledsager også fint.
Gratinen smager også godt kold, fx med en skive skinke.
Se flere
opskrifter med Broccoli
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------