Groft snittede champignoner lagt på en bund af letkogte selleriskiver. Champignonerne dækker
du med et cremet lag af ost, der smages til med en blanding af gode krydderier
- hvidløg, persille, kørvel, oregano og timian. En herligt frisk grøn ret, som
er særdeles velegnet til en god frokost- eller forret.
Tid: ca 45 min,
heraf 5-10 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
500 g rodselleri
vand og salt
150 g friske
champignoner
1 dl flødeost (naturel)
1-2 fed hvidløg
2-3 spsk hakket
persille
1 spsk kørvel
½ æg
salt
¼ tsk oregano
¼ tsk timian
¼ tsk kværnet peber
* Fremgangsmåde
1. Skrub sellerien
godt under rindende koldt vand.
2. Skær den i 8 -10
skiver, ca 1 cm tykke. Skær kanterne af.
3. Kog
selleriskiverne knapt møre i letsaltet vand.
4. Lad dem løbe af.
Læg dem i et ovnfast fad.
5. Gør
champignonerne i stand.
Snit dem groft og
fordel dem over selleriskiverne.
6. Rør flødeosten
med presset hvidløg, hakket persille, kørvel og æg.
Smag evt. til med
salt.
7. Tilsæt oregano,
timian og groft kværnet peber.
8. Fordel blandingen
over champignonerne.
9. Gratiner i en 250
°C varm ovn til osten er smeltet og har fået farve.
Server som forret
med grøn salat eller skivede tomater.
Tips: I stedet for selleriskiver kan du bruge
skiver af kålrabi eller
store pastinak, der
er skivede på den lange led.
Se alle de bedste opskrifter med Selleri
Se alle de bedste opskrifter med Svampe
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------