Forret Suppe. Arbejdstid: 40 min. Kogetid: i alt 15 min. Gratinering: 15 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Champignonsuppe med rejer og butterdejslåg:
250 g champignon
500 g dybfrosne pillede rejer
4 skalotteløg
1 lille bdt persille
25 g smør
2 tsk citronsaft
2,5 dl bouillon eller vand
2,5 dl (halv)tør hvidvin
5 dl piskefløde
salt og peber
Smørbolle:
20 g smør
2 spsk hvedemel
2 plader frossen butterdej eller ca. 200 g hjemmelavet
Til pensling: 1 æg
4 ovnfaste bouillonkopper
* Tilberedning Champignonsuppe
med rejer og butterdejslåg:
1. Læg butterdejen (se Butterdej) og rejerne til optøning.
Sæt ovnen på 225°C.
2. Skær rodenden af champignonerne, skyl dem kort under
rindende, koldt vand og tryk dem tørre i et viskestykke.
3. Pil og hak løgene fint. Skyl og hak persillen. Hak
champignonerne groft.
4. Smelt smørret i en gryde og lad løgene blive klare heri.
5. Tilsæt citronsaften og kom også champignonerne i.
6. Tilsæt bouillonen og hvidvinen og lad suppen koge for
svag varme et par minutter.
Smag til med salt og peber.
7. Tilsæt piskefløden og lad suppen koge ved svag varme ca 5
min under låg. Rør af og til.
8. Rør en smørbolle af smør og hvedemel.
Pisk den i suppen og lad den koge endnu 5 minutter.
9. Tilsæt rejer og lad dem netop varme igennem i suppen, rør
den hakkede persille i.
Fordel suppen i bouillonkopperne.
10. Skær butterdejspladerne over på tværs, så der bliver 4
stykker.
11. Rul butterdejsstykkerne ud, så de passer til skålene.
De skal gå et godt stykke ned ad siderne.
12. Pensl kanterne på skålene med sammenpisket æg.
Tryk butterdejslågene fast over hver skål og pensl efter med
ægget.
13. Kom bouillonkopperne i den 225 °C varme ovn i ca 15 min,
til butterdejen er gylden og sprød. Server straks.
Tips: Andre supper kan indbages med butterdej.
* Tilberedning Champignonsuppe
med rejer og butterdejslåg:
1. Læg butterdejen og rejerne til optøning.
Rens og skyl champignonerne og tryk dem tørre i et
viskestykke.
Pil og hak løgene fint, hak persillen og champignonerne.
2. Smelt smørret i en gryde og lad løgene blive klare heri.
Tilsæt citronsaften og kom også champignonerne i.
Tilsæt bouillonen og hvidvinen og lad suppen koge et par
minutter.
Smag til med salt og peber.
3. Tilsæt piskefløden og lad suppen koge ved svag varme ca.
5 min. Rør af og til.
Pisk en smørbolle i suppen og lad den koge endnu 5 min.
Tilsæt rejerne og lad dem netop varme igennem.
4. Rør den hakkede persille i og fordel suppen i
bouillonkopperne.
Skær butterdejs-pladerne over på tværs, så der bliver 4
stykker.
Lad suppen køle lidt af.
5. Rul butterdejsstykkerne ud, så de passer til kopperne.
De skal gå et stykke ned ad siderne.
Pensl kanterne på kopperne med sammenpisket æg.
6. Tryk butterdejslågene fast over hver kop. Pensl efter
med ægget.
Kom bouillon-kopperne i en 225 °C varm ovn i ca. 15
minutter, til butterdejen er gylden og sprød.
Se alle de bedste opskrifter med Champignon
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------