Creme vichyssoise, kartoffel- og porresuppe, er en dejlig,
cremet vintersuppe, der skal laves med vinterporrer og melede kartofler, der
jævner suppen. Suppen kan spises både varm og kold.
4 pers.
# Ingredienser til creme vichyssoise:
3 porrer
1 løg
20 g smør
1 l lys bouillon
3 mellemstore kartofler
1½ dl fløde
salt og peber
1 bdt purløg
Krydderbuket:
1 lille bdt. persille
1 laurbærblad
1 grøn porretop
*
Sådan laver du Creme Vichyssoise:
Skyl porrerne godt og skær dem i skiver sammen med løgene.
Svits grønsagerne i smørret ved jævn varme, uden at de
bliver brankede.
Tilsæt bouillonen.
Skræl kartoflerne og skær dem i store tern.
Kom dem i gryden og tilsæt krydderbuketten.
Kog suppen ca. 30 min. under låg, til grønsagerne er møre.
Fjern krydderbuketten og purér suppen med en stavblender.
Tilsæt fløde og kog suppen op under piskning.
Smag suppen til med salt og peber.
# Ingredienser til croutoner:
4 skiver daggammelt, lyst brød
lidt (oliven)olie
1 fed hvidløg
*
Sådan laver du croutoner:
Skær brødet i tern.
Varm olien på en pande sammen med presset hvidløg, uden at
det branker.
Rist croutonerne på alle sider ved ret god varme.
Ryst panden jævnligt og læg croutonerne på fedtsugende
papir.