Couscous er special behandlede
gryn af hvede, som ikke kræver nogen kogning. Det smager saftsuseme godt.
Retter med couscous hitter netop
nu!
Tid: ca 35 min,
heraf ca 20 + ca 15 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
2 auberginer (à ca
250 g)
2 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk salt
¼ tsk groftmalet
sort peber
1½ dl vand
50 g couscous (¾ dl)
6 soltørrede tomater
i olie
2-3 tørrede abrikoser
2-3 kviste frisk koriander
4 forårsløg
DRESSING:
1 bid frisk ingefær
1 fed hvidløg
reven skal af 1
limefrugt
1½ dl yoghurt naturel
1 spsk hakket
koriander
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Flæk auberginerne
på langs.
Skær kødet løs fra kanten, uden at beskadige skallen.
2. Stil auberginerne
på en plade med snitfladen opad.
Gnid dem med citron.
Drys med salt og groftmalet sort peber.
3. Bag i en 200 °C
varm ovn til auberginekødet er mørt, ca 20 min.
4. Tilbered
couscousen efter pakkens anvisninger.
5.
Gravauberginekødet ud og hak det.
Hak også de
soltørrede tomater, de tørrede abrikoser, de friske koriander og forårsløgene
fint.
Bland det hele med
den afkølede couscous.:
6. Fyld
aubergineskallerne med couscousblandingen og stil dem i ovnen ved 200 °C ca 15
min.
7. Tilbered
dressingen. Riv ingefæren, pres hvidløget og riv skallen af limefrugten.
8. Bland ingefær,
hvidløg og limeskal i yoghurten.
Smag til med
koriander og lidt salt og peber.
9. Server
auberginerne med dressingen samt et godt brød.
Tips: Som variation kan zucchini/squash anvendes.
De kan tilberedes, og
fyldes på samme måde som ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Auberginer
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager
Se alle de bedste opskrifter med Couscous
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------