Dampede grønsager er lette at lave, med en stor variation af
grønt. Let som tilbehør til aftensmaden, når du gerne vil have smagen af friske
råvare.
Til 4 personer. Tilberedningstiden for retten er 15
minutter. Heraf er arbejdstiden ca 10 minutter.
# Ingredienser til dampede grønsager:
800 g grønsager
1-3 dl vand
¼ tsk fint salt
*
Sådan laver du dampede grønsager:
Start med at skylle og rense grønsagerne.
Bring nu vandet i kog.
Anbring herefter grønsagerne på en rist i gryden med vand
eller på en speciel grydeindsats, så grønsagerne lige netop ikke berører
vandet.
Damp under låg til grønsagerne er tilpas møre og sprøde, men
ikke for bløde.
Vend dem evt. undervejs.
Sørg hele tiden for, at låget er tætsluttende, så gryden
ikke koger tør.
Kogetid 2-20 min. afhængig af grønsagstype og størrelse.
Stik med en kødnål eller spids kniv og bedøm konsistensen.
Og så er dine dampede grønsager klar til servering.
Tips til dampede grønsager:
Der er mange forskellige grønsager, du kan bruge i denne
ret. Her vil vi blot nævne et par eksempler, og du kan eventuelt selv prøve dig
frem.
Eksempler til dampede grønsager:
Blomkål
Gulerødder
Broccoli
Majs
Peberfrugt
Bønner
Grønne asparges
Ærter
Mini majs
Du kan eventuelt vælge at kombinere majs, gulerødder og
broccoli, så denne simple ret får en flot farvesammensætning.
Prøv også at tilføje lidt citronsaft ved servering, det
giver grønsagerne et lille kick.
Dampede grønsager er perfekt som tilbehør til mange
forskellige typer kød – en ting er sikkert med den ret, den er nemt
tilbehør til din aftensmad.
Prøv fx dampede grønsager til grydestegt kylling med
persille. Du finder opskriften på grydestegt kylling med persille her.
Eller hvorfor ikke prøve dem til en lækker culottesteg (okse
eller kalveculotte).
Du finder
opskriften til den perfekte culottesteg her.
Velbekomme, og god fornøjelse med dine lækre grønsager.