Ristede mandler
giver fin smag til fisk af mange slags. Her er det rødspætter, som får forhøjet
aromaen. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 40 min, heraf
15 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
100 g mandler
2 røde peberfrugter
2-3 fed hvidløg
1 spsk olie
½ g safran
1 dl hvidvin
1 dl fiskebouillon
(vand + terning)
½ tsk salt
¼ tsk cayennepeber
600 g
redspættefilet, frisk eller frossen
35 g mandelflager
* Fremgangsmåde
1. Skold og smut
mandlerne.
Rist dem på en plade
i en 175 °C varm ovn i ca 15 min,
eller i mikroovnen
ved 750W ca 3 min.
Rør rundt undervejs.
2. Lad mandlerne
køle af og findel dem i en mandelkværn.
3. Skyl og udkern
peberfrugterne, skær dem i strimler.
Pil hvidløgene, hak
dem fint.
Svits peberfrugterne
og hvidløgene i olien, i en gryde.
4. Drys med safran.
Spæd med hvidvin og fiskebouillon.
Tilsæt de malede
mandler og smag til med salt og cayennepeber.
Lad saucen koge ca 5
min.
5. Kør saucen i
blenderen til den er glat.
6. Rul
fiskefileterne sammen og læg dem i et letsmurt ovnfast fad.
Hæld mandelsaucen over og drys med mandelflager.
7. Sæt fadet i en 225
°C varm ovn i ca 15 min.
8. Server med
broccoli og ris eller kartofler.
Tips: I stedet for rødspættefilet kan du bruger
filet af rødtunge eller skrubber.
Gå frem som anvist.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------