Farvestrålende
peberfrugter og fin, hvid fisk gør denne ret til en ren skønhedsåbenbaring. Og
hvilken smag! Det smager saftsuseme godt.
Tid: 35-40 min. 4
pers.
# Ingredienser
3-4 peberfrugter
(rød, gul, grøn)
2 løg
2 spsk olie
1½ dl tør hvidvin
1 dl fiskebouillon
(vand + terning)
400 g torske-, eller sejfilet
1 tsk salt
¼ tsk peber
½ tsk timian
ROUILLE:
1 rød peberfrugt
1 rød chili
1 lille kogt
kartoffel
1 æggeblomme
1 fed hvidløg
1-2 spsk olie
salt
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
rouillen:
Skyl og udkern
peberfrugt og chili. Hak begge dele groft.
Læg det i en gryde
med vand så det lige dækker.
Lad det koge 20 min.
2. Lad grønsagerne
løbe godt af.
Blend dem til en
pure sammen med kartoffel, æggeblomme og pillet hvidløg.
Dryp olien imens
maskinen kører.
Smag til med salt.
Stil rouillen koldt
indtil fisken skal serveres.
3. Skyl og udkern
peberfrugterne.
Skær dem i strimler,
helst på langs.
Pil løgene og skær
dem i tynde skiver.
4. Opvarm olien i en
sauterpande.
Kom peberfrugter og løg på.
Lad det stege et par
minutter.
Tilsæt vin og
fiskebouillon.
5. Drys fisken med
salt og peber.
Læg dem på grønsagerne
og drys med timian.
6. Lad fisken simre ca
10 min, eller til den er hvid og fast.
Server fisken med rouillen på små snitter af ristet brød.
Tips: Du kan også bruge rødspættefileter til denne
ret.
Drys dem med salt og peber og rul dem sammen.
Gå i øvrigt frem som
anvist.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------