En af de foretrukne metoder til tilberedning af hel fisk i
Kina er dampning, fordi den bevarer både smag og konsistens.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
1 hel brasen (900 g), renset og skrabet
3 fed hvidløg, pressede
2 spsk sort bønnesauce
1 tsk Maizena
2 tsk sesamolie
2 spsk lys sojasauce
2 tsk sukker
2 spsk tør sherry
1 lille porre, strimlet
1 lille, rød peberfrugt, udkernet, skåret i tynde strimler
strimlet porre og citron både, til pynt
kogte ris eller nudler, tilbehør
* Tilberedning
1. Fisken skylles ind- og udvendigt under koldt, rindende
vand og duppes tør med køkkenrulle.
2. Skær 2-3 skrå snit i kødet på hver side af fisken med en
skarp kniv. Gnid hvidløg ind i fisken.
3. Rør bønnesauce, Maizena, sesamolie, sojasauce. sukker og
sherry sammen.
4. Læg fisken i et lavt, ildfast fad og hæld saucen over
den. Drys porre og peberfrugt over saucen.
5. Anbring fadet øverst i en bambusdamper, den tildækkes. og
fisken dampes i 10 min, eller til den er gennemkogt.
6. Læg fisken på et varmt serveringsfad, pynt med strimlet
porre og citronbåde og server med kogte ris eller nudler.
Næringsindhold:
Kalorier 292. Sukker 3 g. Proteiner 44 g. Fedt 7 g.
Kulhydrater 6 g. Mættede fedtsyrer 0.4 g.
2
Kokkens tip
Stik spidsen af en skarp kniv ind i fisken for at mærke, om
den er gennem kogt. Hvis kniven let går gennem fisken, er den gennem kogt.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.