Fisk smager dejligt og passer godt sammen med de fleste grønsager. Her er et forslag til opskrift på fisk lavet i ovn - en sund opskrift. Fisk og spinat klæder hinanden i denne gode ret.
4 personer.
Tilberedning: ca 35 min. Kogetid: ca 10 min. Gratineringstid: ca 10 min. Ikke
fryseegnet
# Ingredienser
500 g frisk spinat
el. tilsvarende mængde frossen
600-700 g fisk i skiver af helleflynder eller torsk
50-100 g spegeskinke
salt, peber, muskatnød
Kogelage:
5-6 dl vand, salt
hele peberkorn
saften af 1 citron
Gratinsauce:
25 g smør
1-2 spsk mel
3-4 dl fiskesuppe
50 g flødeost,
estragon
Til gratinering:
4-5 spsk reven ost
* Fremgangsmåde
1. Befri spinaten
for grove stilke og skyl den i flere hold vand, til der ikke er mere jord
tilbage.
Damp spinaten nogle
minutter med det vand. der hænger ved.
Krydr med salt,
peber og reven muskatnød.
2. Drys fiskeskiverne med salt og lad dem trække 10-15 min.
Lav en kogelage af
vand, salt, hele peberkorn og citronsaft og bring den i kog.
Læg fiskeskiverne i
og lad dem koge ca 2 min.
Tag gryden fra
varmen og lad fisken trække ca 10 min.
3. Smelt smørret til
gratinsaucen, rør melet i og spæd med fiskesuppe.
Lad saucen koge
igennem. Tilsæt flødeost.
Krydr med salt,
peber og estragon.
4. Bland spinaten
med strimler af skinke og læg det i et smurt, ovnfast fad.
Læg fiskeskiverne
ovenpå og dæk med gratinsaucen.
Drys med reven ost og sæt fadet i ovnen ca 10 min. ved 250 °C eller få minutter
under grillen.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------