Delikat sandart indsvøbt i en gylden karrysauce af kokosmælk og ingefær. Ærterne giver endnu mere farve og aroma - Du får succes med denne
opskrift
Til 2 personer. Er du alene så halvér ingredienserne.
Tilberedning: 30 min.
# Ingredienser
1 løg i tynde strimler.
20 g frisk ingefær
2 spsk olie.
1 spsk karry
2 dl grønsagsfond
1 dl kokosmælk tilsættes.
300 g sandartfilet
salt, peber og 2 tsk citronsaft
100 g sukkerærter
100 g ærter, dybfrosne
* Tilberedning
1. 1 løg skæres i tynde strimler.
Frisk ingefær skrælles og rives fint.
Begge dele svitses let i 2 spsk olie.
Karry svitses med et øjeblik.
Grønsagsfond og kokosmælk tilsættes.
Det hele koges ind i 5-7 minutter uden låg.
Sandartfilet skæres i 3 cm brede strimler og krydres med
salt, peber og 2 tsk citronsaft.
2. Sukkerærter halveres på skrå og tilsættes saucen
sammen med dybfrosne ærter.
Sandart-stykkerne fordeles ovenpå.
Læg låg på, og lad det hele stå og trække ved lav til middel
varme i 6 minutter, til det er mørt. Vend fisken efter 3 minutter.
Smag til med salt, peber, karry og 1 knsp sukker, mens der
røres forsigtigt.
Energi pr. portion: 34 g protein, 20 g fedt, 15 g kulhydrater
= 379 kcal (1588 kJ)
INFO:
Curry er en række retter med oprindelse i det indiske
subkontinent, der bruger en kompleks kombination af krydderier eller urter, som
regel inkluderer malet gurkemeje, spidskommen, koriander, ingefær og friske
eller tørrede chilier. Curry tilberedes generelt i en sauce.
Karry (på engelsk: curry) er et gult eller gulbrunt,
oprindelig indisk blandingskrydderi der bruges til bl.a. gryderetter og sauce
der spises sammen med ris sammensætning og styrke varierer, men krydderiet
indeholder bl.a. ingefær, koriander, cayennepeber, muskat og gurkemeje
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.