Forret. Arbejdstid: 45 min. Kogetid, asparges: 6-7 min. Fiskefars skal hvile: 30 min. Middelsvær at
lave. Høj pris. (6 personer)
# Ingredienser til Fiskeboller
med asparges og rejer:
1 portion
fiskeboller
350 g hvide asparges
200 g pillede rejer
Stuvning:
20 g smør (1½ spsk)
20 g mel (2 spsk)
5 dl aspargesvand
1 spsk tør sherry
1 æggeblomme
salt og hvid peber
*
Sådan laves Fiskeboller
med asparges og rejer:
1. Tilbered
fiskefarsen (se Fiskeboller) og lad den hvile.
2. Skræl aspargesene
fra hoved mod fod (se Asparges).
Knæk den træede ende
af og skær aspargesene i 2-3 cm lange stykker.
Læg hovederne til
side.
3. Kog
aspargesskrællerne og de træede ender 10 min. i vand. Si det.
4. Kog
aspargesstykkerne 6-7 min. i det siede aspargesvand tilsat lidt salt.
Suppler eventuelt
med almindeligt vand.
Lad hovederne koge
med de sidste 2 min.
5. Hæld vandet fra
aspargesene gennem en sigte i en skål. Gem det.
Stuvning:
6. Smelt smørret i
en gryde.
Rør melet i og
tilsæt aspargesvandet lidt ad gangen under omrøring.
Tilsæt sherry og
smag til med salt og peber.
Lad stuvningen koge
for svag varme et par min. Tag gryden fra varmen.
7. Rør æggeblommen i
stuvningen.
Varm op, men den må
ikke koge, så skiller den.
8. Vend de
afdryppede asparges og rejerne i aspargessaucen.
Varm det netop
igennem, ikke for længe, så bliver rejerne seje og aspargesene mister faconen.
9. Kom de varme
fiskeboller i et halv dybt fad og hæld stuvningen over.
Pynt eventuelt med
lidt friskklippet dild.
Server løse ris,
flutes eller Butterdejssnitter til.
Eller server
stuvningen i vol-au-vent.
Tips: Henkogte asparges kan erstatte friske. De
skal bare dryppe af og skæres i passende stykker, før de varmes i stuvningen,
som laves med lagen fra dåsen eller glasset og eventuelt kogevand fra
fiskebollerne.
Se flere
opskrifter med Fiskeboller
Se flere
opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------