Her både pandesteges
og ovnsteges frikadellerne, for at kartoffelhylsteret skal blive sprødt og
velsmagende. Ret nemt og lækkert
Tid: 1 time, heraf
30 min hvor farsen står i køleskab og 12-15 min. i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
2 skiver hvidt brød
300 g rødspættefilet
200 g torskefilet
1 lille løg
1 fed hvidløg
½ spsk olie
1 spsk hakket
persille
1 gulerod
1 dl hvidvin
1 æg
1 tsk salt og ¼ tsk
knust citronpeber
2 store kartofler
1 æggeblomme
1-2 spsk olie
dild, citronbåde
* Fremgangsmåde
1. Smuldr brødet i
foodprocessoren med kniven.
Skær fiskefileterne
i tern. Læg også dem i foodprocessoren.
2. Pil og hak løg og
hvidløg.
Svits det i olien
uden at det tager farve. Lad det svale af.
3. Hak persillen
groft. Skræl guleroden og skær den i skiver.
4. Tilsæt løg,
persille, gulerod, hvidvin, æg, salt og citronpeber.
Kør det hele til en
fars.
5. Form 12 bøffer.
Læg dem på et skærebræt i køleskabet ca 30 min.
6. Skræl kartoflerne
og skær dem i papirstynde skiver.
Enklest går det med
foodprocessorens tynde snitte skive.
7. Pensl fiskebøfferne
på den ene side med sammenpisket æggeblomme.
Dæk med
kartoffelskiver.
8. Varm olien på en
pande. Brun først kartoffelsiden.
Læg dem med kartoffelsiden
opad i et ovnfast fad.
9. Stil i en 200 °C varm
ovn og steg igennem, 12-15 min.
10. Drys med dild og
server med citronbåde, blandet salat og brød.
Tips: Farsen kan laves af laks, gedde eller torsk.
Ekstra god smag får
de hvis man blander to sorter fisk.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk eller med
Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------