Disse små fiskefrikadeller er hurtige at tilberede og smager
lækkert med fx en chilidip.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 40 min.
# Ingredienser
450 g torskefilet uden skind
2 spsk fiskesauce
2 røde chilier, udkernede og meget fint hakkede
2 fed hvidløg, pressede
10 limeblade, meget fint hakkede
2 spsk hakket, frisk koriander
1 stort æg
25 g hvedemel
100 g tynde, grønne bønner, meget tyndt skivede
jordnøddeolie, til stegning
chilidip, tilbehør
* Tilberedning
1. Med en skarp kniv skæres torskefileten i mindre stykker.
2. Kom torskefilet i en foodprocessor sammen med fiskesauce,
chilier, hvidløg, limeblade, koriander, æg og mel.
Blend, til det er finthakket, og hæld det ud i en stor skål.
3. Rør de grønne bønner i torskefarsen.
4. Del farsen i små kugler. Pres dem flade mellem
håndfladerne.
5. Varm en smule olie i en forvarmet wok eller stor pande.
Steg fiskefrikadellerne på begge sider, til overfladen er
brun og sprød.
6. Læg dem på et fad og server dem varme med chilidip.
Næringsindhold:
Kalorier 164. Sukker 1 g. Proteiner 23 g. Fedt 6 g.
Kulhydrater 6 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
VARIANT
Næsten enhver form for fiskefilet eller skaldyr kan anvendes
i denne opskrift. Prøv kuller, krabbekød eller hummer.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.