Her serveres en mør og saftig fisk i en lækker og nærende sauce. Tilberedt på denne måde kommer fiskens smag rigtig til sin ret.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner
#Ingredienser
800 g torskefilet
saft af ½ citron
1 stort løg
2 røde peberfrugter
3-4 kartofler af en melet sort
2 spsk olie
2 fed hvidløg
4 spsk tomatpuré
1 spsk mild paprika
1 tsk stærk paprika
2 dl tør hvidvin
½ l grønsagsbouillon
1 bundt dild
4 spsk cremefraiche
salt og peber
* Tilberedning
1. Skyl torskefileterne i koldt vand.
Dryp citronsaften over fisken. Sæt fisken i køleskabet.
2 Pil løget og hak det fint.
Gør peberfrugterne i stand og skær dem i små tern.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Opvarm olien i en gryde og svits løget til det er klart.
Pres hvidløgene i.
Tilsæt peberfrugt og kartofler og steg nogle sekunder.
Bland det godt.
3. Tilsæt tomatpuré og de to slags paprika.
Spæd med hvidvin og grønsagsbouillon.
Lad det simre under låg 20 min.
Skyl dilden og nip bladene af stilkene.
4. Hæld grydens indhold i en foodprocessor eller blender.
Mix og hæld det tilbage i gryden.
Tilsæt cremefraiche og bring det i kog.
Drys torsken med salt og peber og skær den i store tern.
5. Læg fisken i saucen og lad fisken simre under låg i 5
min.
Garner med dildkviste.
Fiskegryde med peberfrugt:
Pr. portion: Energi: Kcal 337 = kj 1415
Kulhydrat 18 g Protein 37 g Fedt 13 g (35%) Fibre 4 g
• Torsk indeholder kun 80 kalorier pr. 100 g. Desuden
forsyner fisk os med værdifuldt jod.
Tips:
Torskefileten kan erstattes med aborre.
Du kan også anvende andet kød, fx
kalkun-, svine-, eller lammemørbrad.
Brun kødet inden det kommes i gryden.
Lad det koge i 5-10 min.
Udelad peberfrugten og tilsæt i stedet
blancherede grønne bønner eller blomkål
sammen med fisken.
Eftersom gryden indeholder kartofler bliver
den tyktflydende og cremet.
Skær ned på kalorierne ved at erstatte
cremefraichen med flere kartofler.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.