Tænk at fisk kan være så ukompliceret og afvekslende! Sæt på spid, steg og server med luftige ris. Saltvandsfisk indeholder meget jod, nødvendige vitaminer og er letfordøjelig og kaloriefattig mad.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10-15 min. 4 portioner - 8
grillspid
#Ingredienser
600 g fiskefilet (fx torsk, sej, kuller, laks eller anden
fast fisk)
salt og peber
1 zucchini
16 cherry tomater
4 spsk hvedemel
2 spsk smør
PEBERFRUGTSAUCE:
2½ gul peberfrugt
1 løg
1 spsk olie
1 dl fløde 13 %
salt og hvid peber
1 spsk hakket persille
8 grillspid af træ
* Tilberedning
1. Begynd med saucen.
Skyl og rens peberfrugterne. Skær dem i små tern.
Pil løget og hak det fint.
Opvarm olien ved jævn varme på en pande.
Kom løgene på og steg dem et minuts tid.
Tilsæt peberfrugten og lad det hele stege ca. 2 min.
2. Skyl og tør fisken. Skær den i tern og drys med salt og
peber.
Skyl zucchinien og skær den i 1 cm tykke skiver.
Skyl tomaterne.
3. Sæt fisk, tomater og zucchini på spiddene.
Drys med mel.
Opvarm smørret på en stegepande og læg spiddene på.
Steg spiddene på alle sider 5-10 min, til de er
brune på alle sider.
4. Findel peberfrugt, løg og fløde i en foodprocessor eller
blender.
Hæld det over i en gryde og bring det i kog.
Smag til med salt og peber og rør persillen i.
Læg spiddene på tallerkener og server dem med ris og saucen
til.
Fiskespid med peberfrugtsauce:
Pr. portion: Energi: Kcal 316 = kj 1326
Kulhydrat 18 g Protein 29 g Fedt 14 g (40%) Fibre 4 g
Tips:
Fiskespiddene bliver ekstra festlige med
fx tunfisk eller skiftevis med kæmperejer eller
scampi og/eller blæksprutte.
Skær rejerne op, inden du sætter dem på spid
og fjern den sorte tarm.
Rul forkogte, pillede kæmperejer i bacon og
sæt dem på spiddet. Det giver en salt og
kraftig smag og en sprød skorpe.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.