)
Flæsk er billig mad
- og hele middagen laves i en gryde. Flæsk og hamburgerryg er godt til solide
gryderetter - især sammen med vinterens grønsager.
Til 6-8 personer.
Tilberedningstid: ca 2 timer. Ikke særlig fryseegnet.
# Ingredienser
1 kg letsaltet flæsk (svinebryst)
1 krydderbuket (se Krydderurter)
2 løg
6 gulerødder
6-8 kartofler
4 porrer
250 g frosne ærter
salt og peber
1 bdt persille
* Fremgangsmåde
1. Skyl flæsket af
under rindende, koldt vand.
Læg det i en stor
gryde med 1 liter vand.
Bring det i kog og
skum suppen.
2. Læg
krydderbuketten i gryden, læg låg på og lad det småkoge i ca 1 time.
3. Imens pilles
løgene, gulerødderne skrabes og kartoflerne skrælles.
Porrerne skylles
grundigt.
Alt skæres i mindre
stykker.
Læg det i gryden efter en times forløb og lad det koge med ca et kvarter, til
alt er mørt.
4. Tag flæsket op af
gryden og hæld ærterne i.
Lad dem koge i 3-4
min.
Smag så retten til.
Pas på med saltet!
5. Skær flæsket i
skiver, der lægges øverst i gryden eller serveringsfadet.
6. Hak persillen og
drys den over.
Server groft brød og sennep til.