Den lækreste gryderet af svinebryst i en dejlig karamelsauce, pyntet med æbler og svesker,
lavet som mormor gjorde i 60’erne – en delikatesse
til 4 personer
# Ingredienser
1 kg svinebryst, stegestykke
med ben
2 spsk hvedemel
2 spsk sukker
1 dl eddike
3 hele nelliker
3 laurbærblade
5 hele peberkorn
salt
æbler og svesker
* Tilberedning
1. Sværen skæres
fra, og flæsket skæres i skiver, hver med et ribben i.
2. Skiverne brunes
let i en gryde, hvorefter de tages op.
3. Nu tilberedes saucen
i gryden således:
I det afsmeltede
fedt kommes sukker, som brunes til karamel.
Heri piskes mel og
derefter spædes det hele op med vand fra
kogningen af æbler
og svesker.
4. Saucen tilsmages
med eddike og krydderier, kødet kommes i, og
det hele småsnurrer,
til kødet er mørt.
Ved anretningen
pyntes med æbleringe og svesker.
Du skal helst
anvende faste æbler til denne ret.
Landsbygryden
præsenterer sig bedst på bordet,
når æblerne ikke er
kogt ud.
Se alle de bedste opskrifter med Grisekød Se også Gris, udskæring af
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.